Image

Mylogenics

Last van een blessure of pijnklacht? Wellicht is behandelmethode Mylogenics de oplossing. Niet focussen op de pijn/klacht, maar op zoek naar de zwakke schakel in uw lichaam om die weer sterk maken.

Mylogenics is een test- en behandelmethode die gericht is op preventie, behandeling én prestatieverbetering. Als we klachten of blessures hebben zijn we geneigd om ons te focussen op de pijnsymptomen of een verminderde functie van een spier. Door Mylogenics sporen we snel de zwakke schakels binnen het spier- en zenuwstelsel op, wat vaak juist de oorzaak is van de klachten. Vervolgens zorgen we er samen voor, onder andere door gerichte spierversterkende oefeningen, dat de functie van de spier weer optimaal wordt en de klacht zal verdwijnen.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact met mij op voor meer informatie en/of een afspraak!

Voor wie is het

De behandelingen zijn geschikt voor zowel (top)sporters die hun prestaties willen verbeteren, als voor mensen met een lichamelijke klacht. Of de klachten nu zijn ontstaan door sport, werk of onder/overbelasting, voor de effectiviteit van de behandeling maakt dit niet uit. Kortom de behandelingen zijn voor iedereen.

U kunt denken aan klachten als:

 • Frozen shoulder
 • Doof gevoel
 • Uitstraling in benen
 • Uitstraling in armen en vingers
 • Knieklachten
 • Whiplash
 • Lage onderrug klachten
 • Allerlei ‘vage’ lichamelijke klachten
 • Hardnekkige, terugkerende klachten
 • Beperkte bewegingsuitslag
 • RSI

De behandeling bestaat uit drie delen die samen de pijn verhelpen:

1

Activation

Tijdens de behandeling besteden we aandacht aan de oorzaak van de ontstane blessure en/of bewegingsblokkade. Door middel van spiertesten zoeken we zwakke schakels in het spierstelsel op. Van daaruit wordt het probleem aangepakt, waardoor de kans op terugkerende klachten minimaal is. We versterken de schakels met de Neuro Activation – Techniek. Door de reflexpunten in het lichaam te activeren. U ervaart hierdoor een directe verbetering van de spierfunctie en een afname van pijn.

2

Release

Active release heeft als voornaamste doel het herstellen van de optimale structuur, beweging en functie van het lichaam. Dit gebeurt door het verwijderen van verklevingen in weefsels, door het masseren van de spier.

3

Rehab

Door tijdens en na de behandeling specifiek de spierfunctie te vragen, zal het lichaam zich sneller aanpassen en beter herstellen. Onderdeel van de behandeling is een specifieke Rehab Personal Training programma, waarbij we nauwkeurig de bewegingen en eventuele compensaties beoordelen en bijhouden. Zo komt de spier weer snel in zijn functie.

Afspraak maken

Wil je meer informatie of een afspraak met mij maken, neem dan contact met mij op via 06-46736904 of elroykonijn@hotmail.com